Mandlová mouka z loupaných mandlí - jemně mletá

Jemně mletá mouka z blanšírovaných mandlí. Mandlová mouka je přirozeně bezlepková. Kromě pečení můžete vyzkoušet i výrobu domácího mandlového mléka. Vhodná při Low Carb (LCHF) stravování!

Mandlová mouka 500g

Dostupnost:
ihned k odeslání
Cena:
187 Kč 154 Kč
(vč. DPH)
Skladem:
> 5 ks

Mandlová mouka z loupaných mandlí - extra jemná

Mandlová mouka z jemně namletých a blanšírovaných (loupaných) mandlí je především určena na pečení makronek. Dále ji využijete na zjemnění korpusů, lineckých těst, ale také do palačinek nebo chleba. Je vhodná pro pečení veganských a bezlepkových sušenek či moučníků. Lze ji konzumovat bez tepelné úpravy, tudíž ji lze použit i do nepečených dezertů. Mandle jsou nejen velmi dobré, ale i zdravé. 

Mandle, tedy jádro pecky plodu mandlovníku je dalším z řady ořechů a semen, ze které se mele a zpracovává zdravější alternativa klasické světlé pšeničné mouky. Mandlovník je keřovitá rostlina nebo nízký strom, rostoucí v subtropech, který pochází především ze severní Afriky a západní Asie. My se vám pokusíme přiblížit využití takové mandlové mouky v běžné kuchyni a troufneme si říct, že po dočtení ji budete chtít ihned vyzkoušet.

 

Složení : Rozemletá jádra loupaných mandlí.

Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody

Skladování : Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
 

Výživové (nutriční) hodnoty  na 100g

Energie                                                 :   2423 kJ / 603 kcal
Tuky                                                      :   40 g
z toho nasycené mastné kyseliny        :   54 g
Sacharidy                                             :   4,6 g
z toho cukry                                          :   10 g
Vláknina                                               :   12 g
Bílkoviny                                               :   21 g
Sůl                                                        :   0,01 g

 

 

Alergeny: Produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich, mléko (laktózu), sójové boby (sóju). Může obsahovat i jádra podzemnice olejné.

 

Použití

V prvé řadě pro vás máme skvělou zprávu, mandlová mouka je přirozeně bezlepková a proto je jednou z nejoblíbenějších surovin v bezlepkovém pečení. Využijte ji při pečení dezertů, koláčů, buchet, dortů nebo při výrobě domácího marcipánu, dezertových krémů nebo makronek – makronky nebo dort potom ozdobte celými mandlemi, ta kombinace chutí je prostě skvělá. 

Mandlovou moukou zjemněte linecké těsto při přípravě vánočního cukroví nebo korpus při přípravě narozeninového dortu. Kromě pečení musíte vyzkoušet i výrobu domácího mandlového mléka – jednoduše mandlovou mouku vylouhujte po dobu asi tří hodin ve vodě, poté rozmixujte, až nápoj vypění a dle potřeby doslaďte medem nebo javorovým či datlovým sirupem. 

Mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí. 

 

 

 
 
Objednací číslo: k211
Distributor: Diana Company, spol. s.r.o. Rumunská 1829/8, 120 00 Praha 2
Kategorie: Mouky
Dostupnost: ihned k odeslání

Ochutnejte také

Doprava zdarma

Pří nákupu nad 1500 Kč

Sleva na další nákup

slevy 5% a 10%

Záruka čerstvosti

Zdravé a čerstvé zboží

Jsme tu pro vás

On-line podpora uživatelů