(vč. DPH)
Arašídy loupané natural
Arašídy loupané
Arašídy jsou chutné zdravé ořechy prémiové kvality.
Nicméně nic se nesmí přehánět, doporučená denní dávka je 15 - 20 gramů přírodních, neupravených arašídů.
Složení: 100% ARAŠÍDY* (jádra podzemnice olejné), *ALERGEN
Země původu: Argentina
Balení: Fresh-Zip sáček - opakovatelně uzavíratelný
Výživové (nutriční) hodnoty na 100g
Tuky : 49,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny : 6,9 g
Sacharidy : 16,1 g
z toho cukry : 4 g
Vláknina : 8,5 g
Bílkoviny : 25,8 g
Sůl : 0 g
Skladování: Při teplotě do 22 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Obchodní třída / Odrůda: prémiová kvalita, celé jádra ořechů, minimum zlomku / nespecifikováno
Více viz. "podrobnější informace o výrobku :
Objednací číslo: | k183 |
---|---|
Distributor: | Diana Company, spol. s.r.o. Rumunská 1829/8, 120 00 Praha 2 |
Kategorie: | Ořechy |
Dostupnost: | na dotaz (zaslat dotaz) |
Proč arašídy loupané ?
- burské oříšky nejsou ve skutečnosti ořechy, ale luštěnina.
- mají však podobné množství a složení tuků jako oříšky, což znamená vysoký obsah nenasycených mastných kyselin.
- obsahují také řadu stopových živin.
Arašídy
Arašídy, jiným jménem buráky či burské oříšky, jsou plodem rostliny s názvem Podzemnice olejná. Ačkoliv většina lidí si myslí, že se jedná o oříšky, není tomu tak. Jedná se o luštěninu. Rostou v podzemní části rostliny po trsech. Jsou chráněny suchou skořápkou, přičemž v jedné skořápce se zpravidla nacházejí dva plody. Podzemnici olejné se velmi daří v subtropických a tropických oblastech. Rostlina pochází z Jižní Ameriky, odkud se za pomoci obchodníků a kolonizátorů rozšířila i na území západní Afriky a Asie, která dnes patří za hlavního producenta Arašídů.
Buráky by se měli skladovat v těsně uzavřené nádobě, v ledničce, nebo mrazáku, nadměrné vystavení světlu, teplu může způsobit to, že zežluknou a přijdou o svoji chuť. V ledničce by měli vydržet 3 měsíce, v mrazáku pak až půl roku. Arašídy se doporučuje vyloupnout ze své skořápky až těsně před použitím.
Jak si vychutnat arašídy?
- Praženými, solenými, nebo arašídy v čokoládě žádná návštěva nepohrdne
- Arašídy najdou své místo v nejednom zeleninovém salátu, můžete je nadrtit, nebo přidat jen tak
- Pokud vám přijde, že je burákové máslo předražené, nebo pro vás nedostupné, udělejte si vlastní, budete potřebovat:
1 šálek oloupaných, pražených, nesolených arašídů (pokud preferujete slané burákové máslo, můžete samozřejmě použít solené arašídy)
1 nebo 1 ½ lžíce slunečnicového oleje
½ lžičky soli
Mixujte arašídy, zatímco do nich budete přilévat olej. Pokud chcete sladké burákové máslo, přidejte med, cukr, nebo i čokoládu, dle chuti. Mixujte asi 1 ½ až 2 minuty. Poté máslo umístěte do vzduchotěsné nádoby, a dejte do ledničky a nechte ztuhnout. Burákové máslo může být tuhé až za 2 týdny
- Arašídy si našli i místo v thajské kuchyni, výborně se hodí k masu se sójovou omáčkou, čínským nudlím. Můžete si také udělat jednoduchý jihovýchodní asijský salát, stačí zkombinovat nakrájené hlávkové zelí, strouhaný zázvor, chilli papričky a arašídy. Dochutím olivovým olejem, nebo sójovou omáčkou.
Alternativní produkty
(vč. DPH)
(vč. DPH)
Doprava zdarma
Pří nákupu nad 1500 Kč
Sleva na další nákup
slevy 5% a 10%
Záruka čerstvosti
Zdravé a čerstvé zboží
Jsme tu pro vás
On-line podpora uživatelů